Mijas
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Areas
type area here
Property type
Minimum price
Maximum price
Minimum bedrooms
Search by description
1214 Properties

Mijas

Mijas Images

 

Mijas Pueblo är den berömda vittvättade  byn som ligger på bergssidan med utsikt över Medelhavet.

Förmodligen en av de mest tilltalande spanska byarna. Många turister tar en pilgrimsfärd till berget varje år för att besöka denna typiska andalusiska by med vitmenade hus och för att njuta av de(t) fantastiska vyerna  över kusten.

Mijas har lyckats behålla sin charm och karaktär trots att den är så populär och trots antalet utländska medborgare som nu kallar staden ”hem”. Det här är inte rätt plats för high street shopping men det är en fröjd att vandra genom labyrinten av smala gator och njuta av  arkitekturen och kavalkaden av färger och aromer från de många växter som hänger från balkongerna.

Bland allt detta hittar du en uppsjö av restauranger, barer och klubbar som ligger bredvid de butiker som säljer konst, hantverk och lokala produkter. Det finns till och med åsnor som taxi för turister även om den mer moderna dieseldrivna taxin är det snabbaste sättet att ta sig runt.

Liksom de flesta spanska städer har Mijas en tjurfäktningsarena. Den 100 år gamla arenan i Mijas är ganska ovanlig eftersom den är oval i stället för den vanliga cirkeln. Den används fortfarande till tjurfäktning.

Kring Pueblon finns det många olika typer av bostadsområden och urvalet av egendomar är stor. Som på de flesta andra platser på Costa del Sol, vad du vill ha eller behöver kan hittas här!

På vår "fastighets sök sida" finner du ett urval av fastigheter till försäljning i Mijas. Vi har även "Riktigt bra köp och förmånliga egendomar" på hela Costa del Sol

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Mer information