Fuengirola
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Areas
type area here
Property type
Minimum price
Maximum price
Minimum bedrooms
Search by description
1214 Properties

Fuengirola

Fuengirola Images

 

Det är svårt att tänka sig att Fuengirola har sina rötter i en liten fiskeby på stranden vid Medelhavet.

Beläget endast 25 km från Malagas internationella flygplats, har detta varit en viktig faktor för att säkerställa tillväxten och populariteten för denna berömda Costa del Sol stad.

Fuengirola är nu en stor stad med över 7km av utmärkta stränder med en lång strandpromenad som sträcker sig från Solhail Castle i väster till Torreblanca i öster. Längs strandpromenaden finns ett brett urval av restauranger, barer och hotell, för alla smaker.

Staden har alla faciliteter som man kan önska sig med en omväxling av shopping och butiker med kända namn, tapas barer och restauranger. Torget, Plaza de La Constitución är en utmärkt utgångspunkt för att utforska den fascinerande staden.

I utkanten av Fuengirola erbjuder det nya Myramar shoppingcentret bra inomhus shopping  en kommersiell park och Cinema komplex etc. Framför shoppingcentret finns en av de största skateboardparkerna i Spanien.

Golf- och varje idrottsanläggning man kan tänka sig är lätta att nå och under sommarsäsongen är slottet El Castillo värd för många konserter och festivaler.  Ferian i Fuengirola som sker i oktober är en av sommarens sista och, faktiskt, en av de största. Den stora Feria platsen är belägen öster om stadens centrum.

Fuengirola är också hem till Mijas vattenpark  som är beläget strax utanför ringvägen.

 För de som vill resa till Marbella och Puerto Banus ligger de ca 30 minuter bort med bil.

Eftersom Fuengirola till övervägande del är platt är det mycket populärt, med marknaden och det stora utbudet av lägenheter inom staden.

På vår fastighetssöksida finner du ett urval av Fuengirola egendomar till försäljning. Vi har även "Riktigt bra köp och förmånliga egendomar"  på hela Costa del Sol

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Mer information