REGLER OM PENNINGTVÄTT
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00

REGLER OM PENNINGTVÄTT

En kort sammanfattning av de senaste bestämmelser om penningtvätt som påverkar köpare av fastighet i SpanienSKYLDIGHETERNA AVSEENDE DE NYA REGLERNA ANGÅENDE PENNINGTVÄTT

REGLER OM PENNINGTVÄTT


Pengar som hanger ute på tork.


Den 6:e maj 2014 publicerades Utvecklings Lagen 10/2010 från 28 april om förebyggande av penningtvätt och finansiering av terrorism (RLPBC)

.
Från den dagen enligt de nya reglerna, situationen i fråga om köp av fastigheter i detta land har drabbats så att alla berörda parter från mäklare till banker, notarier och advokater, som kommer att få vara särskilt omsorgsfulla för att undvika någon form av samarbete med de verksamheter som är speciellt och starkt bestraffade i den nämnda lagen.


Som en följd av detta, måsste de skyldiga parterna göra en analys av kundens situation för att undvika vissa risker, alla köpare av fastighet i Spanien bör förvänta sig att varje person eller företag som är involverade i transaktionen bör göra en finansiell besiktning om det kapital som investerats i affären.


Den här processen är vanligen känd som "Lär känna din kund" (LKDK) och det enda syftet med denna verksamhet är att få veta varifrån kommer det kapital som investerats i transaktionen och köparens ungefärliga personliga aktivitet.
I princip kan de berörda personer be kunden att tillhandahålla kopia av sitt pass, någon typ av bevis för bosättning i ursprungslandet (såsom vatten, elräkning, etc), ett referens brev från banken om att kunden är en seriös person. För vissa investeringar av betydande värde, kan en kopia av skatteåterbäring också behövas.


Som alla kan se, så är dessa regler inte svåra men det är viktigt att alla inblandade parter i transaktionen verkligen är uppmärksamma på all fakta eftersom konsekvenserna av att inte uppfylla detta krav och att inte göra en finansiell besiktning för varje kund kan bli hårt bestraffat.
I följd, som framtida köpare av fastighet i Spanien, glöm inte att förbereda denna information och ha den tillgänglig för banken, mäklaren och din advokat.


Om du behöver ytterligare hjälp med detta eller har andra frågor, står jag till ert förfogande och tveka inte att kontakta mig, kontakt nedan.
Pedro Megias


Bufete Megias Abogados, Avenida Ricardo Soriano nº 7 - 3ª - 29600 Marbella
Tel 0034 952 82 73 99
marbella@bufetemegias.com   -   www.bufetemegias.com


We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Mer information