APRIL NYHETER OM BANKLÅN
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00

APRIL NYHETER OM BANKLÅN

En kort uppdatering om låne möjligheter för ditt spanska fastighets köp.


Spanish flag

 

Kommersiella fastigheter och bostads transaktioner fortsatte att öka under första kvartalet 2015, med utländska köpare som den största köpe kraften i marknaden. Bankerna ger lån och Euriborn ligger kvar på sin lägsta nivå. Det talas mer och mer om att fastighetspriserna ökar och många marknads observatörer förutsäger att spanska fastighetspriser kommer att växa under 2015.

Tidigare denna månad inbjöds våra partners Mortgage Direct till ett möte i Valencia med David Pruce, biträdande chef för uppdrag på den brittiska ambassaden i Madrid och vice ambassadör. I mötet deltog andra brittiska företag baserade i staden. Det var uppmuntrande att höra massor av positiva kommentarer i förhållande till att förbättra handelsvillkoren för företag i Spanien och för ekonomin i allmänhet.

Maximalt lån

Vi får ofta frågan, "vad är det maximala belopp jag kan låna? ". Svaret är inte alltid tydligt och beror på omständigheterna för låntagaren. Den avgörande faktorn är landet du skattar i, följt av en rad andra faktorer, däribland nationalitet, om låntagaren är egenföretagare, vilken typ av företag de arbetar för om de är anställda, de betalar inte skatt i sitt hemland, hur länge har de varit i sin nuvarande befattning, osv.

Nedan finns en tabell som visar det högsta lånebeloppet beroende på bosättningsland.

Resident i

Spanien                                   70 - 80%

UK                                           60 - 70%

USA och Canada                    60%

Scandinavien

och Schweiz                           70%

Arabiska Emiratet

Hong Kong, Australien

och NZ                                 50 - 60 %

Kina, Mellanöstern

och Syd Afrika                     50%

Nuvarande räntorna baserade på Euriborn varierar mellan 1,67 och 3,96 %

Michael Moon låne råd levereras av vår samarbetspartner Mortgage Direct. Om du funderar på att köpa en spansk fastighet och behöver hjälp med lån kontakta en rådgivare hos Michael Moon i dag på 0034 952 905 200


We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Mer information