Estepona
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Spanish Property Sold Properly
  • : (0034) 952 90 52 00
Areas
type area here
Property type
Minimum price
Maximum price
Minimum bedrooms
Search by description
1078 Properties

Estepona

Estepona

 

Estepona is misschien niet een van de bekendste plekjes van de Costa del Sol, maar als vakantieoord is het zeer zeker populair. Estepona behoort misschien wel tot de mooiste plekjes van heel de kust. Dat blijkt zeker uit de erkenningen van het Ministerie voor Toerisme voor de schoonheid van de stad. Vooral de natuur is prachtig om te aanschouwen. Vooral de rijkelijk beplante brede boulevard is een genot om tussen te wandelen. Daarnaast valt het ook nog eens op door de gemoedelijke sfeer die de stad altijd heeft weten te behouden.

Voor degene die op zoek is naar bezienswaardigheden kan ook in Estepona terecht. Zo is het landhuis van de acteur Stewart Granger , een Britse acteur uit de jaren 40 t/m 60, in de stad gevestigd. Dit huis staat symbool voor de bouwstijl van de vakantiehuizen aan de Costa del Sol.

Estepona bezit ook de eerste onevenredige stierenvechtersarena van de wereld, welke momenteel voornamelijk gebruikt wordt voor evenementen. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het Romeinse aquaduct en de Torre del Reloj , een hoge klokkentoren. Verder kent de stad drie musea, ondergebracht in één gezamenlijk pand.

Een van de grootste attracties  van de stad is toch wel de visveiling, die aan het eind van de middag plaatsvindt. De grote kisten vis worden dan bij opbod verkocht, zoals het ook bij ons in nederland gebruikelijk is. Maar u zult wel begrijpen dat het er hier iets feller aan toe gaat. De mentaliteit van de Spanjaarden is natuurlijk heel anders. Zo zult u hier getuige zijn van een oorverdovend geschreeuw en gefluit en een hoop gebaartjes.

Net zoals de vele kustplaatsjes aan de Costa del Sol heeft ook Estepona een jachthaven , misschien niet zo imposant als de Puerto Banus jachthaven maar absoluut een aanrader. Deze haven wordt  ook gebruikt als aanlegplaats voor de plaatselijke vissersboten. Ook heeft Estepona wel weer iets dat ze in de andere plaatsen niet of nauwelijks kennen. De stad heeft een gedeelte van het strand omgetoverd in een naturistenstrand. Deze zogeheten Costa Natura was het eerste officiële naaktstrand van Spanje. Inmiddels zijn er meerdere naaktstrandente vinden zoals in Mijas en Benalmadena en Cabopino.

Estepona heeft veel trouwe loyale bezoekers en als u er nog nooit geweest bent is het absoluut een bezoek waard!

Projecten welke gelegen zijn in de Estepona gemeente zijn bijvoorbeeld; Alcazaba Beach, Haciena del Sol, Alle projecten van Alanda Homes, Costa Galera, Cortijo del Mar, Dunas Green, El Campanario, La Resina Golf, de verschillende Selwo projecten, Alle Atalaya projecten. Niet te vergeten de luxe projecten zoals Torre Bermeja,  Cabo Bermejo , Los Granados del Mar en Mar Azul.Ook hier in estepona zijn er wel honderden verschillende opties in elke prijs en kwaliteits klasse.

Wij kunnen u een brede selectie property in Estepona aanbieden welke u kunt vinden in ons woningaanbod. We kunnen u ook  great value and bargain property aanbieden gelegen verspreid aan de Costa del Sol.

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies More Info